- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За господата съдии
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
За господата съдии
Господа съдиии, дето ще ме съдите утре, защото
- съм превишил скоростта с 1 км/час
- защото съм стъпил с едната гума на ръба на релсата от трамвайния път,
-защото съм се изнесъл на червено от центъра на кръстовището,
-защото съм изпреварил някоя каруца в центъра на София,
-защото съм най-обикновен българин
с какъв морал и съвест ще го правите, ако знаете, че ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПЛЕВЕНСКИЯ СЪД е
- карал пиян
-не се е подчинил на органите на реда,
-отрича да му е съставян акт за нарушение,
-заради него уволниха началника ва МВР в Плевен, ?
Не се ли срамувате, че във вашите редици има такъв съдия ?
Няма ли да размърдате съвестта си заради уронения престиж на съдиите и да поискате дисциплинарните органи в съдебната система да го накажат?
Или сте на принципа - "Гарван гарвану око не вади" ? Защото ако утре и Вас ви хванат пияние - да не може никой от колегите Ви да Ви съди.
Ей, ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛЮ НА ПЛЕВЕНКИЯ СЪД, /вече не искам да се отнасям уважително към такъв човек/,
Мъж ли сте или само носите панталони ?
Заради теб уволниха човек /не че не си го е заслужил, щом те е прикривал/.
Имаш ли доблест да си идеш от поста ? И никога да не слагаш повече съдийската тога - ти я оскверни. На кого ще раздаваш после правосъдие - на такива като мен ?
- съм превишил скоростта с 1 км/час
- защото съм стъпил с едната гума на ръба на релсата от трамвайния път,
-защото съм се изнесъл на червено от центъра на кръстовището,
-защото съм изпреварил някоя каруца в центъра на София,
-защото съм най-обикновен българин
с какъв морал и съвест ще го правите, ако знаете, че ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПЛЕВЕНСКИЯ СЪД е
- карал пиян
-не се е подчинил на органите на реда,
-отрича да му е съставян акт за нарушение,
-заради него уволниха началника ва МВР в Плевен, ?
Не се ли срамувате, че във вашите редици има такъв съдия ?
Няма ли да размърдате съвестта си заради уронения престиж на съдиите и да поискате дисциплинарните органи в съдебната система да го накажат?
Или сте на принципа - "Гарван гарвану око не вади" ? Защото ако утре и Вас ви хванат пияние - да не може никой от колегите Ви да Ви съди.
Ей, ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛЮ НА ПЛЕВЕНКИЯ СЪД, /вече не искам да се отнасям уважително към такъв човек/,
Мъж ли сте или само носите панталони ?
Заради теб уволниха човек /не че не си го е заслужил, щом те е прикривал/.
Имаш ли доблест да си идеш от поста ? И никога да не слагаш повече съдийската тога - ти я оскверни. На кого ще раздаваш после правосъдие - на такива като мен ?
- semasema
- Нов потребител
Re: За господата съдии
semasema написа:Не се ли срамувате, че във вашите редици има такъв съдия ?
И сега какво? Съдиите да го уволнят ли или само да си се срамуват??
- petkov
- Нов потребител
Абе така като го гледам, председателя на Плевенския районен съд е мъжко момче, с тази уговорка, че като уринира, кляка.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
божеее, то да е само тоя съдия. Аз лично познавам още двама председатели на районни съдилища дето са фиркани нон-стоп.
- alegrina
- Потребител
Ето че вече знаем трима. Да се махнат и тримата. Като се чуе за друг... и т.н. И така ще се изчисти цялата система.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
ДА Е САМО ТОЙ!!!!
Ако беше само председателят на Плевенския РС, добре.Но още колко юнаци - съдии, прокурори и следователи са като него. Не знам защо се шуми само за определени случаи, а други се прикриват. Например за прокурора от ОП в Стара Загора Димитър Игнатов само се спомена, след което се оказа, че "работодателят му бил решил, че не е уронил престижа на професията".[/quote]
- VladoM
- Нов потребител
Стара турска поговорка казва - Кога ти е кадия даваджия - Аллах да ти е ярдъмджия Буквално - Когато съдиш съдията - Господ да ти е на помощ Умната санким с господата и другарите съдии щото съдията без да ти е баща може да ти ебе майката Даваджия-ответник Ярдъмджия- ищец Толкоз значи
- baidimitar
- Нов потребител
Някой перманентно си се срамуваме. Не само от колеги обикновени пияници и други вече алкохолизирали се, а и от други - с другички, най - разнообразни пороци, си се срамуваме.
Но не мога да разбера защо пишущите във форума не неназовават имена, сочейки напр. "други двама".
Няма равенство съдия - пияница. Пияница, развратен или корумпиран не е СЪДИЯТА, а Иван Драганов - работещ като РС в N-ския съд, Виолета Яхнаджиева от N - ския апелативен съд и т.н.
Не посочването на имена не ни дава шанса да се срамуваме, тъй като означава, че всички сме такива, а от такива срам да изпитват не може да се очаква.
Въпреки това продължавам да се срамувам, ако това облекчава или помага на някого!!!
Но не мога да разбера защо пишущите във форума не неназовават имена, сочейки напр. "други двама".
Няма равенство съдия - пияница. Пияница, развратен или корумпиран не е СЪДИЯТА, а Иван Драганов - работещ като РС в N-ския съд, Виолета Яхнаджиева от N - ския апелативен съд и т.н.
Не посочването на имена не ни дава шанса да се срамуваме, тъй като означава, че всички сме такива, а от такива срам да изпитват не може да се очаква.
Въпреки това продължавам да се срамувам, ако това облекчава или помага на някого!!!
- vtora
- Младши потребител
vtora написа:Някой перманентно си се срамуваме. Не само от колеги обикновени пияници и други вече алкохолизирали се, а и от други - с другички, най - разнообразни пороци, си се срамуваме.
абсолютно съм съгласна с Вас. Тук сме преди всичко юристи, но влизат и обикновени граждани.
Аз съм част от системата и честно казано ми е много трудно да се опрадвдамав че "нямам сестра"...
В края на краищата в съдебната власт има около 2200 прокурора и 1600 съдии, нима 1-2 % от тях трябва да са представителната извадка са системата като цяло
- karlson
- Потребител
Принципно съм съгласен с предните два поста - Не може покрай сухото да гори и суровото
Проблемът е, че "представителната извадка" не е 1-2%, а повече от 10%. Затова и проблема с общественото мнение по отношение на съдебната система се задълбочава в отрицателна посока.
Проблемът е, че "представителната извадка" не е 1-2%, а повече от 10%. Затова и проблема с общественото мнение по отношение на съдебната система се задълбочава в отрицателна посока.
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
hebigatsu написа:8) Принципно съм съгласен с предните два поста - Не може покрай сухото да гори и суровото
10%? Много ..., негативно. Считам, че ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЧЕТВЪРТ, ДОБЛИЖАВАЩИ СЕ ДО ПОЛОВИНАТА се явяват с някакви отклонения, от които, дори и ако 10% са с такива , за които се говори по-горе е СТРАШНО, а пък ако вземем предвид и други отклонения, май става НЕКОНТРУЛИРУЕМО.
Проблемът обаче ЗАСЕГА е друг. Според мен, започва да се наблюдава "чалгализация" на правосъдието. Има ли според Вас чалга в правораздаването?
- kolman
- Потребител
Според мен, започва да се наблюдава "чалгализация" на правосъдието. Има ли според Вас чалга в правораздаването?
А аз си мислех, че проблемът е в моя телевизор...
- alissa
- Потребител
Много сме смели, няма що! 10% или "половината" отново, според скромното ми мнение, не значи нищо!
Чалгизация, профанизация и т.н. - и това сигурно се дължи единствено на магистратите, които по всяка вероятност се раждат такива.
Към колегите имам една молба - препрочетете Хобс.
На мен лично ми харесва. Приела съм, че първа задача е всеки да се погрижи сам за себе си във всяко отношение - интелектуално, духовно, имуществено и пр. Едва след това можеш да разчиташ на способността да помогнеш другимо. Все пак се дава от имане, а не от нямане.
Не приемайки себе си за чалга-юрист, отричам възможността да е налице и пълна чалгизация. Най - малко - аз и шепата близки ми юристи /не малка част от които не са магистрати/ не сме такива. Поправяйки често нередовни искови молби - когато е необходимо методично, пространно и мотивирано, си мисля че давам възможност на някой да порасне, без същевременно да приемам себе си за източник на правото.
Но когато и след четвърто съобщение, съпроводено с подробно изложение на мотиви, не получа адекватна реакция си спомням една от крилатите мисли на баба си, гласяща: "Според Иванча и кафето."
Чалгизация, профанизация и т.н. - и това сигурно се дължи единствено на магистратите, които по всяка вероятност се раждат такива.
Към колегите имам една молба - препрочетете Хобс.
На мен лично ми харесва. Приела съм, че първа задача е всеки да се погрижи сам за себе си във всяко отношение - интелектуално, духовно, имуществено и пр. Едва след това можеш да разчиташ на способността да помогнеш другимо. Все пак се дава от имане, а не от нямане.
Не приемайки себе си за чалга-юрист, отричам възможността да е налице и пълна чалгизация. Най - малко - аз и шепата близки ми юристи /не малка част от които не са магистрати/ не сме такива. Поправяйки често нередовни искови молби - когато е необходимо методично, пространно и мотивирано, си мисля че давам възможност на някой да порасне, без същевременно да приемам себе си за източник на правото.
Но когато и след четвърто съобщение, съпроводено с подробно изложение на мотиви, не получа адекватна реакция си спомням една от крилатите мисли на баба си, гласяща: "Според Иванча и кафето."
- vtora
- Младши потребител
Покрай изложението на поредните ми "Празни мисли на един празен човек" пропуснах да отговоря в кратце на въпроса.
Да, колега, налице е известна чалгизация, но тя не се дължи единствено на колегите магистрати. Все пак първото условие, за да ти се даде както трябва, е да си поискаш както трябва. И колкото по - добре, толкова по - добре!
Честит първи учебен ден за всички които не са се отказали да учат с дипломирането си!!!
И нека гледаме по - позитивно и се подпомагаме в обща цел всеки следващ ден да сме по - добри от вчерашния!!!
Дружеска прегръдка за всички.
Да, колега, налице е известна чалгизация, но тя не се дължи единствено на колегите магистрати. Все пак първото условие, за да ти се даде както трябва, е да си поискаш както трябва. И колкото по - добре, толкова по - добре!
Честит първи учебен ден за всички които не са се отказали да учат с дипломирането си!!!
И нека гледаме по - позитивно и се подпомагаме в обща цел всеки следващ ден да сме по - добри от вчерашния!!!
Дружеска прегръдка за всички.
- vtora
- Младши потребител
vtora,
Нито аз, нито kolman, се ограничаваме само с магистратите. Напротив говорим за цялото юридическо съсловие. И на нас не ни е приятно, че има такива "бележити" представители на съсловието, които "градят" негативно отношение в обществото спрямо всички практикуващи юристи.
Оваче, ако продължаваме само "да си посипваме главата с пепел" и да се опитваме да се оправдаваме с "Абе не всички сме такива..." , не мислите ли, че се унижаваме- сами себе си!?!?!?
А известна и даказана е максимата - Ако искаш да получиш уважение, започни да изискваш такова първо от самия себе си! Ако сам себе си не уважаваш, как можеш да искаш другите да го правят!?
Поздрави и весел празник на учащите!
Нито аз, нито kolman, се ограничаваме само с магистратите. Напротив говорим за цялото юридическо съсловие. И на нас не ни е приятно, че има такива "бележити" представители на съсловието, които "градят" негативно отношение в обществото спрямо всички практикуващи юристи.
Оваче, ако продължаваме само "да си посипваме главата с пепел" и да се опитваме да се оправдаваме с "Абе не всички сме такива..." , не мислите ли, че се унижаваме- сами себе си!?!?!?
А известна и даказана е максимата - Ако искаш да получиш уважение, започни да изискваш такова първо от самия себе си! Ако сам себе си не уважаваш, как можеш да искаш другите да го правят!?
Поздрави и весел празник на учащите!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
За мен е чалга, когато някой съдия се изявява като местен феодал или пък като куче - пазач на бизнес интереси на неприятни личности. Чалга е когато адвокатите не са адвокати, а лобисти, чиито знания са съизмерими с това да могат да наберат телефона на някой, от когото зависи решаването на някакъв проблем/дело, разрешение, концесийка, търгче/. Чалга е когато прокурорите изземват работата на медиаторите и събират в кабинетите си хора, за да ги накарат да се "разберат" помежду си. Харесва ли ни това? Докъде ще стигнем?
- kolman
- Потребител
Съдиите са особени хора. За съжаление като бъде назначен някой на този пост започва да се изживява, като властелин на света. Вчера, докато си чаках реда в съдебната зала, един съдия от N-ския съд така се развика на един човечец, явно нямащ възможност да си наеме адвокат, че на мен ми идваше да потъна в земята от срам. А основание намаше. Ама колкото и да си говорим, те няма да се оправят, защото на повечето им липсват първите 7 годинки.
- sandra_v
- Нов потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|