начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дознателите в новия ЗМВР - юристи, икономисти и техници!?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот случаен » 24 Яну 2006, 18:12

Anonymous написа:exooooooooooooo
nikoi li ne znae koga 6te ima psixo za VIdin, Vraza ili Montana

А бе младежо, ние откъде да знаем кога ще има психо?! След като се насрочат такива дати, психолозите се обаждат на съответните кадровици, а не на кандидатите!!! :o
случаен

за дознанието

Мнениеот юрист » 24 Яну 2006, 18:56

А къде ги четете тези промени? Аз прегледах закона, но такива текстове няма.
юрист

Re: за дознанието

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 20:37

юрист написа:А къде ги четете тези промени? Аз прегледах закона, но такива текстове няма.

Точно така, няма. В постинга ми в тази същата тема от 20.12.05 в 02:58 следобед ясно написах, че автора на темата е или подведен от някого, или откровено лъже с цел провокация на мнения по негови измишльотини!
Ама, всеки чете заглавието и без да следи казаното-дава компетентно мнение по проблем, който не съществува :lol:
:mrgreen: нищо, продължавайте да спорите, има ли живот на Марс :mrgreen:
Гост

Мнениеот Гост » 25 Яну 2006, 08:59

Дознателите не стават за прокурори. Нямат нужната квалификация.
Гост

Мнениеот Гост » 25 Яну 2006, 12:01

na men mi se obadiha za psiho,kajete mi kak minava
Гост

Мнениеот Гост » 25 Яну 2006, 12:01

na men mi se obadiha za psiho,kajete mi kak minava
Гост

Мнениеот aaa » 25 Яну 2006, 13:36

Знае ли някой колко получават дознателите?
aaa

Мнениеот гост » 25 Яну 2006, 15:18

Anonymous написа:na men mi se obadiha za psiho,kajete mi kak minava

Тестове за интелигентност + личностни тестове
гост

Мнениеот гост » 25 Яну 2006, 15:24

aaa написа:Знае ли някой колко получават дознателите?

може би 500-600 лв. Сигурно ги е страх да кажат 8)
гост

Мнениеот Гост » 25 Яну 2006, 18:04

Na kolegata na kogoto sa se obadili za psixo molq neka kaje koga e stanalo tova i ot koi grad e.
Men me interesuva za Vidin, Vraza i Montana
Гост

Мнениеот dinev » 25 Яну 2006, 21:10

Anonymous написа:Дознателите не стават за прокурори. Нямат нужната квалификация.
:)Много категорично мнение. Явно от време на време във форума влиза и самия господ бог! И къде са се квалифицирали уважаемите прокурори?
dinev
Потребител

Мнениеот dinev » 25 Яну 2006, 21:11

:lol: Предполагам, седейки зад бюрата си?!
dinev
Потребител

Мнениеот dinev » 25 Яну 2006, 21:28

Anonymous написа:
dinev написа:Благодаря Ви за изчерпателните отговори, колеги. обаче, както предполагам забелязахте, отговарям на доста заядливия постинг на следователя, който доста обидно се произнася, че едва ли сме щели да се научим да разследваме. Доста заядливо от негова страна. И обидно. Та каквото повикало, такова се обадило. А, щях да забравя! Драги ми колега с казусчето, отдавна преминаха студенските ми години - надявам се и при теб да е така), за да ме изпитваш. По принцип релацията "изпитван - изпитващ" отговаря на релацията "по - малко знаещ - повече знаещ", което в случая не съм сигурен, че е така.

Ако беше знаещ, нямаше от адвокат да станеш дознател. Най-малкото щеше да си преуспял кадърен адвокат, или успееш да идеш в магистратурата. Това е явен критерий.И достатъчен.

Не знам за Вашите критерии, г-н(г-жо) анонимен. Но моите явно са други. Постепенно се убедих в доста голямата прилика на адвокатската професия с една друга, отново свободна, но доста по - стара, което не ми приляга някяк на характера. В интерес на истината, професията на дознателя ми харесва. Точно за това станах дознател. Преди това пробвах в следствието, но не ме допуснаха дори и до конкурс. Просто нямам връзки. Колкото до мнението на анонимника, това си е негово мнение. Достатъчно ясно за него говори факта, че не спазва учтивата форма "Вие".
dinev
Потребител

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 00:08

Колега Динев, що се занимаваш с тия умрели хиени? То момчето не иска и името си да напише. Влиза анонимно. Мишок с мишок.
Гост

Мнениеот siela11 » 26 Яну 2006, 11:09

Моля ако наистина има тук дознатели да кажат горе долу каква е заплатата за да знам изобщо да се пробвам ли?
siela11

Мнениеот siela11 » 26 Яну 2006, 11:10

Моля ако наистина има тук дознатели да кажат горе долу каква е заплатата за да знам изобщо да се пробвам ли?
siela11

Мнениеот siela11 » 26 Яну 2006, 11:10

siela11

Мнениеот Стели » 26 Яну 2006, 12:53

И аз имам въпрос. Първа категория труд ли е стажа на дознателите след като са служители към МВР? А може ли някой да ми каже коя категория труд е стажа на следователи, прокурори и съдии след като закона предвижда пенсиониране за тях на 65 г.? Благодаря предварително.
Стели

Мнениеот следовател » 26 Яну 2006, 13:59

Въпросите които задавате - дознателя е кадрови полицай и получава колкото и другите полицаи на неговия стаж. Без разлика - с изключение на проценти звание, прослужено време и т. н. Следователя е на първа гражданска категория труд.
следовател

КЪМ СИЕЛА 11

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 14:01

Ако ще се пробваш само заради заплатата от тебе ченге няма да стане. Отговори си на въпроса дали искаш да си ПОЛИЦАЙ - това е водещото????? Защото днес си дознател утре си Районен инспектор, в други ден - оперативен - това са все служби в МВР. Ако искаш да си полицай - кандидатствай, ако не - не ставаш за там и дори и да влезеш нямаш бъдеще!!!
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт