начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дознателите в новия ЗМВР - юристи, икономисти и техници!?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 14:31

как не написа:Ами може ли тогава един примерен сайт на РДВР да ми дадете , че колкото и търся не намирам?

http://www.rdvr-pleven.com/ - тук има конкурс

http://police.info.bg/frontpage.asp

http://rdvr.haskovo.net/ и т.н.

Вие с търсачки не работите ли?! :D
Гост

Мнениеот dess_74 » 20 Яну 2006, 17:26

В сайта на РДВР към съответният град. Не в районното управление.
А също така и задължително се извършва публикуване на обява за набирането на дознатели поне в един всекидневник. За Варна, това беше вестник Черно море, Колега.
dess_74
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 17:43

адвокат написа:Аз пък приветствам идиотизма на Янаки,защото негативните резултати ще доведато до много и приятна работа за адвокатите(и може би малко подобрение в престижа на адвокатурата).

Срам за гилдията, ако ще й издигаш престижа на фона на некадърността на някой си!
Гост

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 17:53

Цитат от сайта на РДВР - Плевен:
"С предимство ще се ползват кандидатите, завършили висшето си образование в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" София..."
Ако има желаещи, могат да подадат иск :D
Гост

Мнениеот пак аз » 20 Яну 2006, 18:46

Работим с търсачки и точни тези само намерих.Така и неразбрах освен в съобщението за Плевен къде в другите СДВР- та има дозн. места.Както и да е. Може ли да ми кажете в кой брой на в-к Черно море за да ми го пратят от Варна.
пак аз

Мнениеот dinev » 20 Яну 2006, 19:40

Благодаря Ви за изчерпателните отговори, колеги. обаче, както предполагам забелязахте, отговарям на доста заядливия постинг на следователя, който доста обидно се произнася, че едва ли сме щели да се научим да разследваме. Доста заядливо от негова страна. И обидно. Та каквото повикало, такова се обадило. А, щях да забравя! Драги ми колега с казусчето, отдавна преминаха студенските ми години - надявам се и при теб да е така), за да ме изпитваш. По принцип релацията "изпитван - изпитващ" отговаря на релацията "по - малко знаещ - повече знаещ", което в случая не съм сигурен, че е така.
dinev
Потребител

Re: Re

Мнениеот Гост » 21 Яну 2006, 22:10

Anonymous написа:
doznatelq написа:Господин следовател. Като сте много кадърни, защо Ви закриват. Аз съм сигурен, че за последната година имам тройно повече приключени дела от Вас/вкл. и след промените влезли в сила от м.април 2005г./, а нямам нито едно върнато от прокуратурата - на Вас всяко второ Ви е върнато и това не го измислям аз, а го твърдят прокурорите. Естествено връщат Ви, ако приключите дело. Жалко за това, че като назначат икономисти и инженери всички амбиции на дознателите за изграждане на добро име ще пропаднат!

Колега, не се засягай, но бях свидетел как един твой колега се възмущаваше пред поредния наблюдаващ прокурор, че не можел вече да разбере от коя "книжка" да чете- от червената или от черната / това бе когато НК и НПК бяха с този цвят на кориците/. Та единия прокурор му показал текст от червената, а сега му давали указания да чете от черната . Паднах от безхаберието му.

Съдейки по примере с цветовите разлики, което означава, че само едно издо(ателство ги е издавало, Вие вероятно имате предвид някой следовател, на мен ми се струва фантастично, но може и да е вярно. Днес това не може да се случи на който и да е служител от МВР, дори и сержант, направте си изводите...
Гост

Мнениеот dess_74 » 22 Яну 2006, 18:45

Точният брой на вестника не мога да цитирам.
Само мога да Ви кажа, че набирането на документите за дознатели към РДВР Варна, е от 23.01 до 27.01.2006 год. вкл. от 10.00/12.00 часа в приемната на ул. "Калоян" . Приемат се лично от съотвеният кадровик.
dess_74
Потребител

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 11:02

dinev написа:Благодаря Ви за изчерпателните отговори, колеги. обаче, както предполагам забелязахте, отговарям на доста заядливия постинг на следователя, който доста обидно се произнася, че едва ли сме щели да се научим да разследваме. Доста заядливо от негова страна. И обидно. Та каквото повикало, такова се обадило. А, щях да забравя! Драги ми колега с казусчето, отдавна преминаха студенските ми години - надявам се и при теб да е така), за да ме изпитваш. По принцип релацията "изпитван - изпитващ" отговаря на релацията "по - малко знаещ - повече знаещ", което в случая не съм сигурен, че е така.

Ако беше знаещ, нямаше от адвокат да станеш дознател. Най-малкото щеше да си преуспял кадърен адвокат, или успееш да идеш в магистратурата. Това е явен критерий.И достатъчен.
Гост

Re: Re

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 11:07

Anonymous написа:
Anonymous написа:
doznatelq написа:Господин следовател. Като сте много кадърни, защо Ви закриват. Аз съм сигурен, че за последната година имам тройно повече приключени дела от Вас/вкл. и след промените влезли в сила от м.април 2005г./, а нямам нито едно върнато от прокуратурата - на Вас всяко второ Ви е върнато и това не го измислям аз, а го твърдят прокурорите. Естествено връщат Ви, ако приключите дело. Жалко за това, че като назначат икономисти и инженери всички амбиции на дознателите за изграждане на добро име ще пропаднат!

Колега, не се засягай, но бях свидетел как един твой колега се възмущаваше пред поредния наблюдаващ прокурор, че не можел вече да разбере от коя "книжка" да чете- от червената или от черната / това бе когато НК и НПК бяха с този цвят на кориците/. Та единия прокурор му показал текст от червената, а сега му давали указания да чете от черната . Паднах от безхаберието му.

Съдейки по примере с цветовите разлики, което означава, че само едно издо(ателство ги е издавало, Вие вероятно имате предвид някой следовател, на мен ми се струва фантастично, но може и да е вярно. Днес това не може да се случи на който и да е служител от МВР, дори и сержант, направте си изводите...

Голям сте оптимист. Може и се случва.Ежедневно.А не би трябвало. Но целта е не да си ги мерим форумно. Защото сте тръгнали откъдето ние се връщаме. А дела, каквито сме водили и водим, не сте виждали. Кой беше дал пример с кражбата на кокошка от стопански двор. Такива сте разследвали. Сериозни присъди по сериозни дела нямате. И няма откъде все още да имате познания и опит да ни учите.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 13:07

пак аз написа:Работим с търсачки и точни тези само намерих.Така и неразбрах освен в съобщението за Плевен къде в другите СДВР- та има дозн. места.Както и да е. Може ли да ми кажете в кой брой на в-к Черно море за да ми го пратят от Варна.

Вас за кой регион конкретно Ви интересува???
Гост

Мнениеот пак аз » 23 Яну 2006, 14:15

Благодаря за Варненското инфо.
Конкретно ме интерсува Пазарджик, Велинград, Пловдив и районите околко тях.
пак аз

Мнениеот nikol » 23 Яну 2006, 14:49

interesuva me za Vidin, Vraza i Montana
nikol

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 16:07

Kolegi, znaete li koga 6te ima psixo za Vidin, Vraza i Montana
Гост

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 17:02

И според мен по-правилно би било дознателите да имат висше юридическо образование. Те извършват основната дейност по разследването на престъпленията, така че е безусловно необходимо да имат сериозни познания в областта на наказателното право, наказателния процес и криминалистиката.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 12:44

exooooooooooooo
nikoi li ne znae koga 6te ima psixo za VIdin, Vraza ili Montana
Гост

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 12:51

Anonymous написа:И според мен по-правилно би било дознателите да имат висше юридическо образование. Те извършват основната дейност по разследването на престъпленията, така че е безусловно необходимо да имат сериозни познания в областта на наказателното право, наказателния процес и криминалистиката.

Още не извършват. И ги нямат, затова възниква въпросът трябва ли да извършват въобще.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 13:18

:( :( :( :( :(
Kolegi kajete za psihoto pitam ve4e 15 pati
Гост

Мнениеот Дознател » 24 Яну 2006, 13:33

Anonymous написа:
Anonymous написа:И според мен по-правилно би било дознателите да имат висше юридическо образование. Те извършват основната дейност по разследването на престъпленията, така че е безусловно необходимо да имат сериозни познания в областта на наказателното право, наказателния процес и криминалистиката.

Още не извършват. И ги нямат, затова възниква въпросът трябва ли да извършват въобще.

Напротив извършват ги колега, ако изобщо сте такъв, и то доста добре ги извършват.В момента има около 2000 щатни дознатели - юристи в МВР, някой като мен и по 3 години стаж, като такива имат.
Дознател

Мнениеот круела » 24 Яну 2006, 17:21

Ама не е това проблемът, колега. Прочети ми постинга на предходната страница. Няма да намериш нито една неистина. А три години стаж за ветераните съвсем не е достатъчно.
круела

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт