начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съдия ДОЧКА Върбева напуска Пазарджишки ОС, май!

Дискусии на тема съдебната власт в България

Съдия ДОЧКА Върбева напуска Пазарджишки ОС, май!

Мнениеот Смях в залата » 05 Юни 2004, 10:56

Ура, "съдия" ДОЧКА Върбева, наречена и ДОЧКА Христова Илиева напуска Пазарджишкия ОС. Радвай се Пазарджик, стени Пловдив! Безумието в съдебната система продължава! Пловдив пазисе - хуните идват и съдията, държаща се в ПОС като истеризирана даскалка, която си позволява да навиква в съдебна зала по най-фелдфебелски начин ПРОКУРОРИ, АДВОКАТИ, СТРАНИ, ВЕЩИ ЛИЦА, СВИДЕТЕЛИ, която си позволява да идва на заседание в 9,30, след като има обявени заседания за 8,15 ч, а при направена забележка от възрастни колеги адвокати им отговаря "Там, публиката в залата ДА МЪЛЧИ!“, на която малцина се опълчваха, защото в Пазарджик няма истинска организирана адвокатура, която не приема за доказателство за платена държавна такса платежно нареждане на бяла хартия, а изисква да бъде в зелено, защото този цвят и е най-приятен (тук не правя алюзия със "зелено"). "Съдията", която при провеждане на процедурата във ВСС за назначаване на нови административни ръководители в съдебната система, си позволи непристойното поведение и уронване престижа на съдебната власт, да дава интервю пред в. "БАНКЕРЪ" като И. Д. Председател на ОС- Пазарджик, при положение, че в момента има действащ председател, който явно прекалено много и се доверяваше! Но той не е знаел за стародавната мисъл - "Не вярвай на даровете Данайски!" А ето и част от дневния ред на заседанието на ВСС, проведено на 02.06.2004 г. "4. Предложение от Председателя на Апелативен съд – гр. Пловдив за преназначаване на Дочка Христова Илиева – съдия в Окръжен съд – гр. Пазарджик за съдия в Апелативен съд – гр. Пловдив". А решението на ВСС е - отлага решението по т. 4. за следващото заседание. Мисля си, че трябва да се обзаложим, какво ще е решението за кака ДОЧКА - съдебната тигрица и паркетна фея с цигаре! Боже, пази кака ДОЧКА!:))))) И Пловдив и всички Окръжни съдилища с район на действие ПАС. Нали се сещата, когато се провали някой политик, го пращат на заслужен отпуск в някоя далечна страна:)))) А кака ДОЧКА (само какво звучно българско име) в Апелативен съд! Пазарджик се отърва! Три пъти ура за Пазарджик! Горко ти Пловдив!:)))))
Смях в залата

Re: Съдия ДОЧКА Върбева напуска Пазарджишки ОС, май!

Мнениеот яstavrev » 05 Юни 2004, 12:11

Жалка работа е да се радваш за това.Радост на роб.Нали утре ще дойде нова Дочка,че и може и по-лошо.
яstavrev

Мнениеот gbaev » 05 Юни 2004, 13:00

Що се радваш след като утре при апелативно обжалване пак при нея ще попаднеш!!!
gbaev
Младши потребител

Мнениеот Смях в залата » 06 Юни 2004, 08:11

Защото в апелативния съд ще е една от многото и няма да си позволява подобни "волности". А и ако председателят на ПАС е съдия на място, може след година въпросният магистрат да е вписана в някоя адвокатска колегия. А за робската психика не ми се говори...
Смях в залата

Мнениеот Смях в залата » 06 Юни 2004, 08:13

Г-н Баев, първо в българското процесуално право не е регламнетирано АПЕЛАТИВНО, а ВЪЗЗИВНО обжалване. А пък в ПАС няма да се чувства тъй недосегаема, както е в момента! Та ето за това!
Смях в залата

Мнениеот Служителка » 10 Юни 2004, 18:22

Явно голямо шубе е било да се изправиш пред съдия Върбева в залата, а? Толкова голямо, че не ти стиска да си напишеш името:))) Радвай се, дребна душице! Умът на паркетната лъвица с дългото цигаре и аристократичните й маниери май нямат стигане, а:))) Мога да ти пиша още много, но не виждам смисъл. Само ще ти направя едно предложение... напиши някой път тук нещо хубаво за някой, от който си доволен, пък може и анонимно:)))
Служителка

Мнениеот лунатик » 10 Юни 2004, 21:35

Дали Дочка Върбева не беше наказана относно делото за мандата на велинградския кмет Фидел Беев? /май тя беше дето размотаваше топката по делотдо 2-3 месеца/ - а може би греша?
лунатик

Мнениеот Смях в залата » 12 Юни 2004, 08:07

Същата е, ама пък чак да беше наказана! От 09.06.2004 г. е апелативен съдия в Пловдивския АС! Да й е честита новата придобивка!
Смях в залата

Мнениеот Смях в залата » 12 Юни 2004, 08:29

"Явно голямо шубе е било да се изправиш пред съдия Върбева в залата, а?" Шубе ли, смях в залата!
"Толкова голямо, че не ти стиска да си напишеш името:)))" Чак пък толкова голямо, не е:))))))))
"Радвай се, дребна душице!" Благодаря, но не се радвам, поне засега, но като стане адвокатче, ей, тогази ще се радвам:))))))
"Умът на паркетната лъвица с дългото цигаре и аристократичните й маниери май нямат стигане, а:)))" Умът ли?!?! - сред толкова дим и ... изпарения умът й нещо беше замъглен! А иначе нямат стигане, щом го казва човек от кухнята! "Аристрократични маниери - лелче (чичка), много латиноамерикански сериали гледате напоследък, пък и чалгичка си послушвате, нали - не се крийте, признайте си:)))))
"Мога да ти пиша още много, но не виждам смисъл."
Да, за да каже нещо смислено човек, е достойанство на малцина!
"Само ще ти направя едно предложение... напиши някой път тук нещо хубаво за някой, от който си доволен, пък може и анонимно:)))" Доволен съм от съдебната система, доволен съм от държавата, която защитава конституционно прогласените човешки и граждански права на всеки българин, доволен съм от това, че има някой, който да защитава такива съдии, и то с такъв присторен патос:)))), доволен съм, че в не всичко е корупция, а много безхаберие и неграмотност и от много други готини неща съм доволен! Ще очаквам доволното Ви изказване с много :)))))))
P. S. А сега ще ти кажа кои според мен са добрите съдии в ПРС И ПОС - Пунтева, Илинова, Кр. Комсалов, Цв. Вълчева, РАДИНА; МАРАТИЛОВ, ИЛ. ДИМИТРОВА, Танкова, Трънджиева, Кантарева, Джунева, ВЪРБЕВА (но тя си пропилява ума)
Смях в залата

Мнениеот лунатик » 12 Юни 2004, 08:32

Ами май това й е наказанието - преминаване на друга длъжност - както се правеше по времето на бай Тошо.
лунатик

Мнениеот Боил » 12 Юни 2004, 10:00

Я каква екзотика! На Пловдив му върви. За кратко време се сдоби и с нещо като “Филип”, и с нещо като “филипинка”. Моля осветли ни, съседе/съседке Смях, дали въпросната дама има задоволителна правна грамотност и в коя правна област се подвизава. Май предчувствам купон в залата, но трябва да си подбера подходящи дела. Предварително благодаря.
Колегиални поздрави!
Боил

Мнениеот Смях в залата » 12 Юни 2004, 12:40

Абе че има знания, има ги. Макар че един колега справедливо и много удачно отбелязва по този повод - "Сред слепите и едноокият е зрящ!":)))) Абе, горе-долу става! Занимава се с частно право, като имаме предвид, все пак, че гражданският процес е отрасъл на публичното право :))) Има претенции, че поназнайва търговското право, но според мен, там й е ахилесовата пета! Напрово си е слабичка в тази материя, но някак си го докарва, като попречете някое и друго решенийце! Но в никакъв случай не чете доктрина! И все пак това не й е най-големият недостатък! Пределната амбициозност влиза в конфликт с невъзможността да е на нивото на собственото си очакване! И за да преодолява това свое вътрешно противоборство (демек комплексите си), става яростна в залата и се започва веселбата. Но човек, който добре разбира от граждански процес, може с лекота да я постави на мястото й (безмълвна и скръстила ръчички)! А и особено ако е млад човек, направо "изгризва" паркета в залата! Хайде, жива и здрава да ви е, да ви порадва и вас в Пловдив - арт турнето на пазарджишката съдебна трупа в ПАС започва от септември!
И не забравайте да пишете за подвизите на Дочето! То малко ще стане като Алековото "Бай Ганьо в чужбина!", ама нейсе, ако имаме повечко време, може да напишем едно съдебно фейлетонче!
Смях в залата

Мнениеот TOM » 16 Юни 2004, 12:12

Блазе ви, да можеша да повишат някакси и Сарънеделчев от Ст.ОС. мисля че вашата дочка в сравнение с него е като херувим. ама де този късмет
TOM

Мнениеот To4ka i zapetaq » 16 Юни 2004, 17:36

Mai vav vseki sud si ima pone po edna Do4ka!
To4ka i zapetaq

Мнениеот Боил » 17 Юни 2004, 15:02

Е, какво като не знае човекът. Ако е само той, с мед да го намажеш. Имате си и други звезди, които са скарани с ГПК, а и с правото като цяло. Но затова пък, драги/а ТОМ, поменатият от теб магистрат как здраво и по (х)американски върти чука в съдебната зала – пу, пу – да не му е уроки!
Боил

Мнениеот gega » 17 Юни 2004, 16:38

(х)американски - както би казал Тошко Колев:))))))))))) Как ще ги стигнем (х)американците, че и задминем дори...:)))))))))))
gega

Мнениеот 444 » 18 Юни 2004, 12:17

леле-е-е,
коя пък ще да е тая Дочка, да се не знае!?!
444

Мнениеот svoi » 27 Юли 2004, 14:25

И аз имам щастието /или нещастието / да познавам въпросния магистрат.Професионалните качества не коментирам;маниерите и вероятно биха могли да минат за аристократични в публичен дом.Чудно защо никоъ не споменава едно от най-важните и достойнства,които самата тя гордо афишира:Въпросната дама пие и то много.Всеки ,който я е виждал два пъти непременно я е видял и добре пийнала.
svoi

Ура за Краси Комсалов

Мнениеот Мира СМ » 28 Юли 2004, 12:59

Задето си го похвалил, де. Той ми е колега от курса и имам добри впечатления от него навремето. Младо е още момчето, може пък и той да стигне до ПАС или до ВКС. ;-Р Аз съм от Пловдив, но щом чак тук съм чувала, че Дочка Върбева била много СТРАШНА съдийка, значи наистина е уплашила доста хора. За професионални качества не знам.
Мира СМ

Следваща

Назад към Съдебна власт