Любопитните могат да се запознаят с
Трети доклад за напредъка по Плана за действие въз основа на Индекса на реформата в Прокуратурата в България
август – декември 2008 година
http://prb.bg/php/fulltext.php?news=%20 ... %20%201331
както и с някои от първите отзиви по някои от направените в този трети доклад хитри предложения и находки:
Прокурори искат да има депозит за всяка жалба, както и други подобни
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000101
Кое според форума може да мине и кое не, както и кои предложения, странно защо, отсъстват и в този Трети доклад ?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трети доклад за реформата в Прокуратурата: НЯКОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Re: Трети доклад за реформата в Прокуратурата: НЯКОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
това с депозита подкрепям ...не може да се занимава прокуратурата ( и полицията) за щяло и нещяло .. съседа ми ме гледа накриво, кучето на комшийката много лае и какви ли не безумни жалби ...
а за проблемът със сроковете просто не ми се говори, това е една жестокост, която пречи за провеждането на нормално разследване
"Следва да се приеме нов НК, в който да се диференцират неправомерните прояви на гражданите на престъпления и простъпки. Като престъпления следва да се дефинират деянията с най-висока степен на обществена опасност, наказуеми с лишаване от свобода. Само по тях следва да се води досъдебно и съдебно производство. За простъпките като неправомерни деяния с по-ниска степен на обществена опасност следва да се регламентира нов ред, органи и правила за доказването и санкционирането им, което ще разтовари системата."
това също е голяма стъпка напред, но дали ще бъде направена ?
..като цяло добри предложения, НО ...
а за проблемът със сроковете просто не ми се говори, това е една жестокост, която пречи за провеждането на нормално разследване
"Следва да се приеме нов НК, в който да се диференцират неправомерните прояви на гражданите на престъпления и простъпки. Като престъпления следва да се дефинират деянията с най-висока степен на обществена опасност, наказуеми с лишаване от свобода. Само по тях следва да се води досъдебно и съдебно производство. За простъпките като неправомерни деяния с по-ниска степен на обществена опасност следва да се регламентира нов ред, органи и правила за доказването и санкционирането им, което ще разтовари системата."
това също е голяма стъпка напред, но дали ще бъде направена ?
..като цяло добри предложения, НО ...
- marek972
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|