- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СЪДЕБНА СИСТЕМА!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
СЪДЕБНА СИСТЕМА!
не знам дали тук е мястото да попитам, но ще го направя, защото никъде не можах да получа отговор!!!Въпросът ми е дали някой е запознат какви са месечните възнаграждения/заплатите/ на районните съдии и районните прокурори?
- Alexis_
- Нов потребител
За съжаление това е горчивата истина. Макар че от 1 окт ще има промени в таблиците за заплащане,но едва ли и 1 000лв ще достигне чистата заплата.
Извода е верен: Един младши магистрат получава колкото "возачите"(както ги определи Татяна Дончева) в градския транспорт.Както е тръгнало след нова година колкото и един даскал.
Извода е верен: Един младши магистрат получава колкото "возачите"(както ги определи Татяна Дончева) в градския транспорт.Както е тръгнало след нова година колкото и един даскал.
Последна промяна plamena26 на 22 Сеп 2007, 13:39, променена общо 1 път
- plamena26
- Потребител
plamena26 написа:За съжеление това е горчивата истина. Извода е верен:Един младши магистрат получава колкото "возачите"(както ги определи Татяна Дончева) в градския транспорт.Както е тръгнало след нова година колкото и един даскал.
Явно някой "даскал" навремето не си е свършил работата
-
gudio - Активен потребител
plamena26 написа:Както е тръгнало след нова година колкото и един даскал.
Нещо против увеличението на заплатите на учителите ли имате? Може би защото не сте наясно с естеството на работата им. А и е некоректно да приравнявате шофьорите в градския транспорт, които я имат, я нямат средно обрезование, с учителите, които са с висше образование. А ако искате да ми представите аргументи, че, видите ли, работата на магистратите е много по-тежка и отговорна от тази на учителите, ще Ви посоча като контрааргумент крещящата некадърност и нагло демонстрирана корумпираност на част от тях (не на всички, естествено). Не че същото не се отнася и за част от учителите, но мисля, че мащабът е различен.
Ето Ви един скандален пример, който нареди България сред банановите републики и станахме за смях пред целия свят:
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000701
Примерът е стар, но достатъчно красноречив. А сега ми кажете на какво основание считате, че всички магистрати вършат по-добре своята работа от всички учители и поради това следва да вземат по-високи заплати?
- kalahan
- Потребител
Ръководя се от това че в цял свят един магистрат печели 5-10 пъти колкото един учител.Така е в САЩ ,старите членки на ЕС,а от скоро и в Русия,ако искате ще ви дам за пример и съседна Турция,където един магистрат получава еквивалента на 2 500$ ,а един учител около 400.Не може заплатите да им са еднакви в България.
Относно работата.Разбира се че е много по натоварена на магистратите.Никой ,особено в прокуратурата,след въвеждането на новия НПК не може да ползва повече от 15-20 дни отпуск.Учителите имат 60 дни лятна,допълнително коледни,априлски,междусрочни,дървени,грипни и незнам си още какви ваканции.Да не говорим че дневно работят ,не повече от 5-6 часа и после пият кафета.Във почти всяко училище ако мине една прокурорска проверка ще се установят куп документи с невярно съдържание за измислени кражочи,курсове и т.н за да могат учителите да си запълнят норматива и да няма съкращения.
Работата на магистрата е много по опасна и рискова!Седнете вие на стола на съдийката която трябва да произнесе присъда по делото срещу Маргините.Сега и имотите са им запорирани по закона Петканов.Уважете иска на комисията Кушлев и постановете решение за отнемане на имуществото им за 5-10 милиона евро.Стиска ли ви?
А и работата на магистрата изисква много повече интелектуални усилия,тълкуване на сложни правни норми,много четене и не на последно място специално за съдиите лишения в много аспекти на социалния живот.Винаги в един правен спор има загубил,той или най-малко адвоката му има да злословят срещу вас,че чак да ви се повдигне.По наказателни дела пък ако не адвоката,то прокурора ще е недоволен.Освен всичко това има страхотен медиен и обществен натиск и ако трябва да се отсъди според закона и практиката, а не според това което иска обществото сте поставени в още по сложна ситуация.
Не мислите че съдиите са нагли,те трябва с поведението си да респектират.
А иначе много учители дават и частни уроци и то на учениците си!!!Това е скрита форма на корупция.Да не говорим че едва ли някой учител плаща данъци на парите които взема от частните си ученици.Иначе като цяло нямам нищо против да им се вдигнат 100% заплатите.Но нека се вдигнат със 100% на работещите в НАП,НОИ,общинска администрация и областна администрация,а на дознателите с 200%.
Относно работата.Разбира се че е много по натоварена на магистратите.Никой ,особено в прокуратурата,след въвеждането на новия НПК не може да ползва повече от 15-20 дни отпуск.Учителите имат 60 дни лятна,допълнително коледни,априлски,междусрочни,дървени,грипни и незнам си още какви ваканции.Да не говорим че дневно работят ,не повече от 5-6 часа и после пият кафета.Във почти всяко училище ако мине една прокурорска проверка ще се установят куп документи с невярно съдържание за измислени кражочи,курсове и т.н за да могат учителите да си запълнят норматива и да няма съкращения.
Работата на магистрата е много по опасна и рискова!Седнете вие на стола на съдийката която трябва да произнесе присъда по делото срещу Маргините.Сега и имотите са им запорирани по закона Петканов.Уважете иска на комисията Кушлев и постановете решение за отнемане на имуществото им за 5-10 милиона евро.Стиска ли ви?
А и работата на магистрата изисква много повече интелектуални усилия,тълкуване на сложни правни норми,много четене и не на последно място специално за съдиите лишения в много аспекти на социалния живот.Винаги в един правен спор има загубил,той или най-малко адвоката му има да злословят срещу вас,че чак да ви се повдигне.По наказателни дела пък ако не адвоката,то прокурора ще е недоволен.Освен всичко това има страхотен медиен и обществен натиск и ако трябва да се отсъди според закона и практиката, а не според това което иска обществото сте поставени в още по сложна ситуация.
Не мислите че съдиите са нагли,те трябва с поведението си да респектират.
А иначе много учители дават и частни уроци и то на учениците си!!!Това е скрита форма на корупция.Да не говорим че едва ли някой учител плаща данъци на парите които взема от частните си ученици.Иначе като цяло нямам нищо против да им се вдигнат 100% заплатите.Но нека се вдигнат със 100% на работещите в НАП,НОИ,общинска администрация и областна администрация,а на дознателите с 200%.
- plamena26
- Потребител
Възприемам част от аргументите Ви, но друга част - не. Абсолютно съм съгласен, че работата на магистратите е тежка и отговорна, с всичко, което изброихте. Съгласен съм и за Маргините, и т.н. Съгласен съм и за това, че навсякъде на запад (не знам за Русия и Турция) заплатите на магистратите са многократно по-високи от тези на учителите. Но всички знаем, че през месец-два Еврокомисията дърпа ушите на правителството именно заради скандалните случаи с магистратски "грешки", а и сама посочихте за огромния обществен натиск, който обаче е съвсем оправдан. Лесно Ви е да защитавате магистратите, но аз в практиката си ежедневно се сблъсквам с такава неграмостност и накадърност, че няма как да се съглася, че всички магистрати си заслужават възнаграждението. А те са станали некадърни и неграмотни не защото техните "даскали" навремето не са си свършили работата. Общественият натиск върху тяхната работа е напълно оправдан, особено когато например детето Ви е пребито от бой и прокурорът прекратява преписката поради "явна маловажност на деянието", неща, които се случват ежедневно на обикновените хора, които не се интересуват колко сложно било да решаваш казуси, а защо няма справедливост. Лесно е прокуратурата и съдилищата да си прехвърлят горещия картоф за проблемните дела, за които споменахте, но това никой не го интересува, щом няма краен резултат и ефективност. Имам досатъчно добри познати сред магистратите, така че изобщо не твърдя, че негативите трябва да ги обират всички магистрати. Просто Вие искате да кажете, че учителите не вършат никаква работа и кажи-речи и 300 лв. са им много. Абсолютно не съм съгласен, че всички учители дават частни уроци, това се отнася за една малка част от тях. Не ми казвайте, че учителите не са подложени на напрежение и "само си пият кафетата", защото и спрямо много от тях има постоянни заплахи за побой и саморазправа, има натиск от заможни родители и от родители от малцинствата. А и те нямат магистратския имунитет и всяка година треперят да не ги съкратят заради хрумването на директора. Кажете ми защо съдията от Горнооряховския съд в посочения от мен пример (както и впоследствие съдиите от Габрово, Девня и други градове,които издадоха идентични абсурдни обезпечителни заповеди) все още са си на сухо и им се размина с едно подръпване на ушите от ВСС?
Хайде спирам, че темата е безкрайна и няма смисъл да я нищим повече, така или иначе това не зависи от мен и Вас.
Хайде спирам, че темата е безкрайна и няма смисъл да я нищим повече, така или иначе това не зависи от мен и Вас.
- kalahan
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|