- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: ПРЕДСТОЯЩ КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ
Ами да, ако се стане така ще е неприятно , но квото тва , нямаме право на глас!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Прав сте колега-нямаме право на глас...Дано получим поне право на явяване
- ppetkov
- Младши потребител
И даже има промяна от първоначално обявените места - как за една седмица размислиха административните ръководители на накои съдилища???? Да се чуди човек?
- tsveti_d
- Младши потребител
Здравейте колеги,аз също мисля да се пробвам за мл.прокурор,но не съм наясно с някои неща.Ако някой знае или има опит да помага.Първо,тази автобиография тип CV ли трябва да бъде или написана саморъчно? Второ,това удостоверение за лирсата на психични заболявания от някое специално място ли трябва да го взема или от кабинет на психиатър?Трето,по кой конспект да се готвим-този за първоначално назначаване на съдии и прокурори или някой специално за младши такива?
- vale4ka
- Младши потребител
..ще трябва да вадиш двоен комплект документи за участие
Т.е. оригинали на свидетелсво за съдимост и удостоверението от психото ли?
- Biby
- Потребител
В Наредбата пише, че към документите се представят диплома в нейната цялост и документ за придобита правоспособност? Това озночава ли, че се представят само оригинали, които се връщат в момента на подаване на документите, или и копия, които само се сверяват с оригиналите и се връщат на кандидата! А ако се представят копия, необходимо ли е те да бъдат нотариално заверени?
- tsveti_d
- Младши потребител
Biby написа:..ще трябва да вадиш двоен комплект документи за участие
Т.е. оригинали на свидетелсво за съдимост и удостоверението от психото ли?
Като чета наредбата и по специално
чл.13.........
(4) Заявлението и приложените към него копия от документи се подават лично от кандидата или от надлежно упълномощен негов представител.
(5) При представянето на книжата приносителят е длъжен да предостави на съответното длъжностно лице и оригиналите на документите за сравняване с копията.
мисля , че не е нужно да вадиш два оригинала , а само по един , съответно им правиш копия и носиш оригиналите при подаването.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Мерси, REVOLUTION.
- Biby
- Потребител
И в сайта на ВСС аз поне никъде не виждам образец на декларация чл. 195, ал. 1 ЗСВ. А констепкт може да публикуват в интернет, след обнародване на обявата в ДВ. Ама колко хитро - да се снабдиш с всички необходими документи и да ги подадеш в крайна сметка само за 4 работни дни (ако наистина обнародването е на 23.12) - много далновидно! И особено ако междувременно ти се налага да работиш и не си от София.......................
- tsveti_d
- Младши потребител
Малко се поуспокоих, че не само на мен ми хрумват хиляди неясноти за тези конкурси За CV-то си мисля, че щом има изискване за подпис, би следвало да е на PC иначе щеше да пише саморъчно, а за копията од дипломата и удостоверението щом има изискване да се представят и оригинали за сверяване няма логика да искат и нот.заверка, още повече, че щом няма пречка да се явиш и на двата конкурса, даването на оригинал и на двата е практически невъзможно , освен ако някой не си е напазарувал дипломки не, че няма и такива де . От психото и свидетелства за съдимост ще ни трябват май по два броя..Успех на всички, включително и при издаването на Уостоверение за психично здраве ..Шегувам се разбира се
- ppetkov
- Младши потребител
А дали има вариант тази декларация по чл.195 да я попълним там на място щом е по образец,който пък го няма в сайта?
- vale4ka
- Младши потребител
Тя, моята риба още е в морето, обаче аз да попитам: знае ли някой, това първоначално обучение после доколко е редовно; ако не си от София има ли общежития или всеки са спасява сам?! Защото е трудно да се вземе решение да отсъстваш 6 месеца от къщи, особено ако имаш и някое друго детенце зад гърба си и все пак си от провинцията?
- tsveti_d
- Младши потребител
А на тези конкурси какво може да се използва при решаване на казусите? -закони, съдебна практика ....
- djalma
- Потребител
Доколкото знам може да се ползват само нормативни актове,съдебна практика мисля,че не може.
- vale4ka
- Младши потребител
Мисля само закони и то под формата на книжки, не и разпечатки!
- tsveti_d
- Младши потребител
А копие от трудова книжка ще трябва ли? Аз имам малко юридически стаж,но той е без значение в случая,така че незнам дали да нося копие.
- vale4ka
- Младши потребител
знае ли някой, това първоначално обучение после доколко е редовно; ако не си от София има ли общежития или всеки са спасява сам?!
Съвсем редовно е и няма общежитие, всеки се спасява сам.
Юридическият стаж е без всякакво значение и няма нужда от доказване.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
И така, явно никой не е виждал образеца на Декларацията по чл.195, ал.1 от ЗСВ ... Аз погледнах и в протокол № 4 от 23.01.2008 г., където най-отдолу има препратка към образците под формата на файл, но и там също съществума единствено Декларацията по чл.162 от ЗСВ.
Аз, когато завърших през 2005, реших да се пробвам на такъв конкурс, но така и не отидох, а само си бях подала документите. Тогава се изискваше и Медицинско свидетелство, наред с другите документи. Аз най-надлежно си бях подготвила по три комплекта с оригинали на медицинското, удостоверението от психото и свидетелството за съдимост. Но ми направи впечатление, че много от присъстващите на дългата опашка пред ВСС, имаха само по един оригинал и по две копия, като казаха, че комисията отбелязва на копията "Вярно с оригинала" и също така добавя, че оригинала се намира в документите към Заявление № .../дата... не знам дали все още практикуват така, но по-добре да се бръкнеш с още около 10 лв. за снабдяване с още един екземпляр от справката за съдимост и Удостоверението от психодиспансера /поне по моя постоянен адрес винаги съм се снабдявала с такова от бюро "информация" на психодиспансера и после са ми го подпечатвали в касата на болницата срещу 4 лв., ако не са променили таксата, и ако тези такси не се определят от всяка институция самостоятелно.
За тези, които вече имат, или скоро ще направят 3 г. юр.стаж, добрата новина е, че скоро пак ще има конкурс за магистрати /по мое мнение през април ще се проведе/, ама може би от ВСС си правят сметката до тогава да е обнародван проекта на ЗИД на ЗСВ, където § 113 от ПЗР е леко притеснителен за сега действащите разследващи полицаи, които до 05.08.2008 г. са били дознатели. Е, ако така стане, мене леко ще ме резнат в изискуемия 3 г. стаж с няма и 2 месеца, ама това си е моя болка. Но доколкото успях да схвана от ПЗР на сегашния ЗСВ, с последните му промени, вече задължителния юридическия стаж към ОС, след полагането на трите държавни изпити, се зачита за юр.стаж. Въпреки, че като гледам колко са бройките, от които трябва да се изтеглят /до/ 20 %, то аз си мисля, че ще има накрая борба за по 3-4 бройки за всяка магистратска длъжност, което си е направо обезсърчаващо и оневеряващо.
Въпреки това, УСПЕХ на всички, които мислим да се борим със знания /на другите успех не им трябва, те разполагат с по-подходящия довод, че са по-достойни от нас/!
Аз, когато завърших през 2005, реших да се пробвам на такъв конкурс, но така и не отидох, а само си бях подала документите. Тогава се изискваше и Медицинско свидетелство, наред с другите документи. Аз най-надлежно си бях подготвила по три комплекта с оригинали на медицинското, удостоверението от психото и свидетелството за съдимост. Но ми направи впечатление, че много от присъстващите на дългата опашка пред ВСС, имаха само по един оригинал и по две копия, като казаха, че комисията отбелязва на копията "Вярно с оригинала" и също така добавя, че оригинала се намира в документите към Заявление № .../дата... не знам дали все още практикуват така, но по-добре да се бръкнеш с още около 10 лв. за снабдяване с още един екземпляр от справката за съдимост и Удостоверението от психодиспансера /поне по моя постоянен адрес винаги съм се снабдявала с такова от бюро "информация" на психодиспансера и после са ми го подпечатвали в касата на болницата срещу 4 лв., ако не са променили таксата, и ако тези такси не се определят от всяка институция самостоятелно.
За тези, които вече имат, или скоро ще направят 3 г. юр.стаж, добрата новина е, че скоро пак ще има конкурс за магистрати /по мое мнение през април ще се проведе/, ама може би от ВСС си правят сметката до тогава да е обнародван проекта на ЗИД на ЗСВ, където § 113 от ПЗР е леко притеснителен за сега действащите разследващи полицаи, които до 05.08.2008 г. са били дознатели. Е, ако така стане, мене леко ще ме резнат в изискуемия 3 г. стаж с няма и 2 месеца, ама това си е моя болка. Но доколкото успях да схвана от ПЗР на сегашния ЗСВ, с последните му промени, вече задължителния юридическия стаж към ОС, след полагането на трите държавни изпити, се зачита за юр.стаж. Въпреки, че като гледам колко са бройките, от които трябва да се изтеглят /до/ 20 %, то аз си мисля, че ще има накрая борба за по 3-4 бройки за всяка магистратска длъжност, което си е направо обезсърчаващо и оневеряващо.
Въпреки това, УСПЕХ на всички, които мислим да се борим със знания /на другите успех не им трябва, те разполагат с по-подходящия довод, че са по-достойни от нас/!
- naany
- Младши потребител
Аз също желая на всички колеги успех, да не се плашат, поне казусите никак не са сложни.Няма да забравя и аз когато преди 2 години се явих и на двата изпита, какъв куриоз се случи на този за мл. прокурори.Ами точно в деня изпита във в-к 24 часа май беше или Стандарт, излезнаха казусите които предстои да бъдат дадени Сконфузена комисията до 10 часа се чуди какво да прави и взеха решението, просто да не се проведе изпита .Стана естествено скандал, Борис Велчев се ангажира със случая и т.н, в крайна сметка изпита се проведе 2 месеца по-късно.
Така че подгответе се за изненади
Така че подгответе се за изненади
- plamena26
- Потребител
И аз се включвам!!! Успех на всички, които ще се явим на изпитите! Почва голямото четене, колеги!!!
- katia.ivanova
- Младши потребител
|
|