начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Устен изпит!?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Устен изпит!?

Мнениеот mi-lena » 03 Яну 2005, 10:16

Моля колеги ако някой се е явавал на устен за младши съдии от предни години да разкаже как минава изпита? По-трудно от писмения или не? А комисията от колка членове е? Питат ли много? Благодаря!
mi-lena

Re: Устен изпит!?

Мнениеот mi-lena » 03 Яну 2005, 11:46

А нормативните актове използват ли се по време на изпита?
mi-lena

Мнениеот Татко » 03 Яну 2005, 23:59

Adski tap vapros.
Prosto uchi.
Татко

Мнениеот seyla » 04 Яну 2005, 02:45

mi-lena написа:

> Моля колеги ако някой се е явавал на устен за младши съдии от
> предни години да разкаже как минава изпита? По-трудно от
> писмения или не? А комисията от колка членове е? Питат ли
> много? Благодаря!
seyla
Нов потребител

Мнениеот Lubopiten » 04 Яну 2005, 02:57

A da znaete koga 6te otkrivat spirkata na Metroto do SU?
Lubopiten

Мнениеот АЗ » 04 Яну 2005, 12:04

Поздравления за всички колеги, с които ще се видим на устния! В тази ситуация благородно завиждам на тези, които не ходят на работа. На мен ми е много притеснено
АЗ

Мнениеот ЖЖЖ » 04 Яну 2005, 13:46

Колеги,не Ви правят чест подобни изказвания!Ако не желаете да дадете разяснения и подробности за изпита то, не е нужно въобще да вземате отношение по въпроса!!!!
ЖЖЖ

Мнениеот askander » 04 Яну 2005, 13:53

Въпросът никак не е тъп - начинът на учене в двата случая е коренно различен. Едно е да знаеш къде да намериш отговор на изтеглен въпрос, съвсем друго - да претовариш "файловете" с огромно количество инфо. Доколкото разбрах, от изтеглянето на въпрос ще имаме 15-20 мин. за мислене и можем да ползваме НА, но пред комисията сядаш без тях и съответно за допълнителните въпроси си на "блиц интервю". Ами това е!
askander
Младши потребител

Мнениеот nachi » 04 Яну 2005, 14:37

Колеги, и аз имам един въпрос , който много ме мъчи. На писмения изпит имам 4,5. Чудя се дали въобще има смисъл да се явявам на устния. Колкото и висока оценка да получа пак ще съм с нисък бал. Затова много моля някой ако знае с какъв бал са се класирали младшите съдии на предишния изпит да го напише!
Благодаря !
nachi
Нов потребител

Мнениеот galia 79 » 04 Яну 2005, 14:45

Na predishniia konkurs sa klasirani kandidati s ocenki 6 ot pismen i 6 ot usten
galia 79

Мнениеот nachi » 04 Яну 2005, 15:09

Благодаря ти . Не мога да определя дали се депресирах или се успокоих. Във всеки случай информацията ще ми е полезна. Като се замисля, на писмения изпит има само осем /май?/ пълни шестици а местата са около 40. Значи ще има и с по-ниски оценки. Но ако броя и тези от 5,5 нагоре работата става безнадеждна!
Все пак пожелавам успех на всички , които ще се явят.
nachi
Нов потребител

Мнениеот АЗ » 04 Яну 2005, 15:26

Начи, яви се! Високите оценки от писмения може да са с ниска на устния. А и има високи оценки, които не кандидатстват за всички места и в крайна сметка може да не играят роля за всички съдийски места. Аз друго искам да попитам-на устния изпит комисията ще разполага ли с резултатите на всеки кандидат от писмения, защото би бил възможен субективизъм, знам ли
АЗ

Мнениеот mi-lena » 04 Яну 2005, 16:25

Аз например съм с оценка 5,5 и кандидатствам само за един съд. Нямам надежда, че ще се получи, но пък нали надеждата умира последна! Успех колеги!
mi-lena

Мнениеот kazuist » 04 Яну 2005, 16:41

На твоя въпрос дали ще знаят оценките от писмения отговарям директно с въпрос - това, че някой член на комисията ще е с панталон означава ли, че той няма да знае в кой крачол му е ***? Простете...
kazuist

Мнениеот Д. » 05 Яну 2005, 12:54

Наистина, ще имат ли списък с оценката на всеки от писмения? По-добре е да имат само списък с участниците на устния.
Д.

Мнениеот Che » 05 Яну 2005, 13:05

Ще имат разбира се!Ще имат и автобиографиите които им давахме иначе защо ги искаха.Ще имат всички документи които давахме за допускане в конкурса!!!
Che

Мнениеот 100F » 05 Яну 2005, 13:11

Колеги,защо си мислите че ще бъдат допуснати случайни хора в съдебната система?Дори и да има такива,това ще бъде изключение(щастлива случайност)-а не правило.Резултатите от конкурса са красноречиви- 45 оценки 5.50 и нагоре - обявени свободни места за мл.съдии 44.Коментарите са излишни!
100F

Мнениеот *** » 05 Яну 2005, 17:45

Тъй като оценките от 5.50 нагоре са с едно повече от местата, чии ли човек ще остане извън системата?

Мнениеот LageG » 05 Яну 2005, 17:58

Понякога благородно ви завиждам, колеги,че вече знаете резултатите си:)))Ако някой има информация /успял е да се свърже някак с ВСС/ за останалите резултати, МОЛЯ споделете я.Сигурна съм,че доста хора са вече много изнервени от това забавяне.Благодаря Ви предварително!
LageG

Мнениеот таралан Кольо » 05 Яну 2005, 18:28

Защо всички сте допуснати до устен, а? Фейс контрол, колети. В смисъл редена работа и това е.
И кво се натискате толкова да ставате чернодрешковци?
Адвокате, адвокате ще те позлатя бе, брате!:-)
таралан Кольо

Следваща

Назад към Конкурси, изпити